Casa de avocatură „Popa și Asociații” a depus o plângere penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania pe numele lui Vlad Filat pentru defăimare și insultă. Asta după ce ieri ex-premierul a declarat la un post de televiziune că fostul său avocat Igor Popa ar fi organizat o schemă prin care ar fi furat banii ce i-au fost imputați în cadrul dosarului penal deschis pe numele lui. 

Potrivit Casei de Avocatură, urmărirea penală pe teritoriul Germaniei a acestor fapte penale comise în Moldova este posibilă datorită statutului de rezident permanent al avocatului Igor Popa, înregistrat la Camera Avocaților din Frankfurt, Germania. Prin urmare, toate declarațiile de până acum și cele ulterioare vor fi monitorizate și urmărite penal de către Procurorii din Germania, care urmează să investigheze toate cele expuse de Vlad Filat și să stabilească adevărul în cadrul unui proces echitabil.

„Presupunem că Vlad Filat a atacat în mod repetat Avocatul Igor Popa, care i-a asigurat asistență juridică, din motivul că nu dorește să achite facturile pentru serviciile juridice prestate timp de mai mult de un an de zile. Precizăm că Avocatul Igor Popa a fost denigrat și a fost răspândită informație falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat”, se arată pe pagina de Facebook a Casei de avocatură.

Avocații reiterează că hotărârea judecătorească prin care a fost admisă cererea de eliberare condiționată a domnului Vlad Filat, a avut ca temei demersurile adresate Curții Europene a Drepturilor Omului de către Avocatul Igor Popa în anii 2016 și 2017, și ca urmare a reducerii pedepsei cu 685 de zile și eliberarea acestuia din detenție. Ei spun că regretă faptul că Vlad Filat, fiind eliberat condiționat din detenție, a săvârșit o infracțiune care poate atrage răspunderea penală în Germania.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!