/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Câți bani au cheltuit deputații pentru deplasările de serviciu

missing
13 februarie 2020, ora 11:33

Deputații au cheltuit anul trecut pentru deplasări de serviciu peste un milion de lei. În exterior au călătorit 34 de deputați socialiști, 30 de legislatori din Partidul Democrat și  26 de deputați ai Blocului ACUM. Informația a fost făcută publică de Secretariatul Parlamentului, la solicitarea deputatului Iurie Reniță.

Potrivit statisticii, în total, deputații au avut 122 de deplasări de serviciu anul trecut. Cel mai mult au costat deplasările deputaților ACUM – peste 453 de mii de lei, călătoriile fracțiunii PSRM au costat peste 370 de mii de lei, iar democrații au cheltuit 211 mii lei pentru deplasări.

Precizăm că șapte deputați ai Partidului Șor au fost în patru deplasări de serviciu, dar nu au cheltuit bani publici.

De la începutul anului 2020, deputații au reușit deja să întreprindă 11 deplasări peste hotare care au costat peste 172 de mii de lei. În majoritatea cazurilor au plecat în deplasări deputații socialiști și democrați. Fracțiunea PSRM  avut 5 deplasări, iar fracțiunea PDM –  4 deplasări.

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și cei ai Platformei Demnitate și Adevăr au avut câte o deplasare în anul curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram