Deputații au cheltuit anul trecut pentru deplasări de serviciu peste un milion de lei. În exterior au călătorit 34 de deputați socialiști, 30 de legislatori din Partidul Democrat și  26 de deputați ai Blocului ACUM. Informația a fost făcută publică de Secretariatul Parlamentului, la solicitarea deputatului Iurie Reniță.

Potrivit statisticii, în total, deputații au avut 122 de deplasări de serviciu anul trecut. Cel mai mult au costat deplasările deputaților ACUM – peste 453 de mii de lei, călătoriile fracțiunii PSRM au costat peste 370 de mii de lei, iar democrații au cheltuit 211 mii lei pentru deplasări.

Precizăm că șapte deputați ai Partidului Șor au fost în patru deplasări de serviciu, dar nu au cheltuit bani publici.

De la începutul anului 2020, deputații au reușit deja să întreprindă 11 deplasări peste hotare care au costat peste 172 de mii de lei. În majoritatea cazurilor au plecat în deplasări deputații socialiști și democrați. Fracțiunea PSRM  avut 5 deplasări, iar fracțiunea PDM –  4 deplasări.

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și cei ai Platformei Demnitate și Adevăr au avut câte o deplasare în anul curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!