Numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus, dar și cel al deceselor provocate de virus a înregistrat o creștere uriașă. Într-o singură zi, au fost raportate aproape 15 mii de cazuri noi de îmbolnăvire și 242 de decese, toate în provincia chineză Hubei. Acesta este cel mai grav bilanț de la începutul epidemiei de coronavirus.

În condițiile în care numărul morților, dar și cel al cazurilor noi crește alarmant, autoritățile din China au mai demis alți doi oficiali de top din Hubei. Săptămâna trecută, mai mulți oficiali de la sănătate au fost, de asemenea, scoși din funcții.

Astfel, numărul total al celor care și-au pierdut viața din cauza epidemiei de coronavirus a ajuns la 1350 și aproape 60 de mii de persoane infectate.

Între timp, nava croazieră cu peste două mii de oameni la bord, căreia nu i s-a permis să acosteze până acum în cinci porturi din cauza temerilor că pasagerii ar putea fi infectați cu virusul corona, a oprit în Cambodia.

Iar pe nava „Diamond Princess”, aflată în carantină în Yokohama, pe care sunt și doi moldoveni, au fost înregistrate 44 de cazuri noi de coronavirus. Astfel, virusul a fost deja confirmat la 218 din cei 3700 de pasageri.

Responsabilii de la OMS nu pot oferi deocamdată detalii despre sfârșitul epidemiei de coronavirus. Un medic epidemilog chinez a declarat acum câteva zile că cel mai probabil, luna aceasta virusul va „răbufni”, după care va bate în retragere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!