Un oficial din Coreea de Nord, angajat într-o structură de administratre a comerțului, a fost executat pentru că ar fi sfidat ordinele de carantină privind coronavirusul, iar un oficial din cadrul Agenției Naționale de Securitate a fost condamnat la muncă silnică pentru o faptă similară.

Oficialul ucis fusese plasat în carantină după întoarcerea în țară din China. După ce a fost surprins mergând la o baie publică, a fost arestat și împușcat imediat.

Un alt funcționar, care lucra la Agenția Națională de Securitate, a fost dus să lucreze la o fermă de stat, pentru că a ascuns o călătorie recentă în China, scrie Digi24.ro.

Guvernul nord-coreean susține că nu există cazuri de coronavirus în interiorul granițelor sale, dar acest lucru nu a fost verificat în mod independent.

Afirmația a fost întâmpinată cu scepticism de către cei din afară, având în vedere faptul că țara are o frontieră comună cu China, unde au fost confirmate zeci de mii de cazuri.

Presa din Coreea de Nord a scris, totuși, că unii cetățeni au fost plasați în carantină, iar autoritățile au luat măsuri de prevenție, între care închiderea frontierei cu China și interzicerea accesului în țară a turiștilor străini.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!