Un oficial din Coreea de Nord, angajat într-o structură de administratre a comerțului, a fost executat pentru că ar fi sfidat ordinele de carantină privind coronavirusul, iar un oficial din cadrul Agenției Naționale de Securitate a fost condamnat la muncă silnică pentru o faptă similară.

Oficialul ucis fusese plasat în carantină după întoarcerea în țară din China. După ce a fost surprins mergând la o baie publică, a fost arestat și împușcat imediat.

Un alt funcționar, care lucra la Agenția Națională de Securitate, a fost dus să lucreze la o fermă de stat, pentru că a ascuns o călătorie recentă în China, scrie Digi24.ro.

Guvernul nord-coreean susține că nu există cazuri de coronavirus în interiorul granițelor sale, dar acest lucru nu a fost verificat în mod independent.

Afirmația a fost întâmpinată cu scepticism de către cei din afară, având în vedere faptul că țara are o frontieră comună cu China, unde au fost confirmate zeci de mii de cazuri.

Presa din Coreea de Nord a scris, totuși, că unii cetățeni au fost plasați în carantină, iar autoritățile au luat măsuri de prevenție, între care închiderea frontierei cu China și interzicerea accesului în țară a turiștilor străini.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!