Deputații Blocului ACUM au înaintat astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, acuzându-l că a făcut declarații iresponsabile despre războiul de pe Nistru. Argumentarea a fost citită de la tribuna Parlamentului de deputatul Chiril Moțpan, ulterior moțiunea a fost preluată de Direcția juridică a Parlamentului, care urmează să informeze ulterior dacă a fost pregătită cu respectarea tuturor normelor. 

Deputații au argumentat că, în ultimii ani, politica externă a R. Moldova a fost afectată grav de factorul politic, iar șeful statului și-a încălcat deseori atribuțiile și și-a permis să dea indicații ce vizează politica externă, acțiuni care duc la izolarea țării pe plan internațional.

„Politica externă este utilizată ca instrument ideologizat și a ajuns la cheremul unor interese străine”, se spune în moțiune.

Referindu-se la declarațiile ministrului Aureliu Ciocoi, potrivit cărora armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”, deputații le-au catalogat ca fiind în contradicție cu istoria.

Amintim că veteranii războiului de pe Nistru au cerut anterior demisia ministrului Aureliu Ciocoi, pentru declarațiile „iresponsabile și ticăloase” pe care le-a făcut. Ministrul a spus ulterior că a fost înțeles greșit, că declarațiile sale au fost interpretate eronat de presă.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!