Fostul șef interimar al Procuraturii din Cahul a fost trimis în judecată. Bărbatul va apărea pe banca acuzaților pentru „amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.”

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și trimis dosarul de învinuire în judecată. Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost reținut acum trei luni în cadrul unei urmăriri penale. Aceasta a fost inițiată în baza unor investigații jurnalistice și a unor informații prezentate de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Potrivit procurorilor, în decursul anului 2015, învinuitul a tras la răspundere penală un șef de serviciu din cadrul Inspectoratului General de Poliție al MAI, care la rândul său, i-ar fi refuzat încetarea unei proceduri contravenționale în care era vizată o benzinărie din orașul Cantemir.

În urma acțiunilor întreprinse de învinuit, în calitatea sa de procuror în Procuratura Anticorupție, victima a fost pusă sub învinuire pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. În ianuarie 2016, dosarul în privința polițistului a fost expediat în judecată, fiind achitat ulterior de instanțele naționale de toate nivelele.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de „amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției” în cadrul încă a două cauze penale: una aflată în gestiunea Procuraturii raionului Cahul, iar alta – aflată pe rolul Judecătoriei din Cahul.

Fiind audiat, procurorul nu și-a recunoscut vina. La demersul procurorului general, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat suspendarea provizorie a acestuia din funcție, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care acesta este vizat.

În prezent, procurorul este cercetat în stare de libertate. El are interdicția de a părăsi localitatea în care se află, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la cinci ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!