/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fostul șef interimar al Procuraturii din Cahul, trimis în judecată. Pentru ce va apărea în fața magistraților

missing
13 februarie 2020, ora 09:50

Fostul șef interimar al Procuraturii din Cahul a fost trimis în judecată. Bărbatul va apărea pe banca acuzaților pentru „amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.”

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și trimis dosarul de învinuire în judecată. Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost reținut acum trei luni în cadrul unei urmăriri penale. Aceasta a fost inițiată în baza unor investigații jurnalistice și a unor informații prezentate de către Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Potrivit procurorilor, în decursul anului 2015, învinuitul a tras la răspundere penală un șef de serviciu din cadrul Inspectoratului General de Poliție al MAI, care la rândul său, i-ar fi refuzat încetarea unei proceduri contravenționale în care era vizată o benzinărie din orașul Cantemir.

În urma acțiunilor întreprinse de învinuit, în calitatea sa de procuror în Procuratura Anticorupție, victima a fost pusă sub învinuire pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. În ianuarie 2016, dosarul în privința polițistului a fost expediat în judecată, fiind achitat ulterior de instanțele naționale de toate nivelele.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de „amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției” în cadrul încă a două cauze penale: una aflată în gestiunea Procuraturii raionului Cahul, iar alta – aflată pe rolul Judecătoriei din Cahul.

Fiind audiat, procurorul nu și-a recunoscut vina. La demersul procurorului general, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a acceptat suspendarea provizorie a acestuia din funcție, până la adoptarea definitivă a hotărârii pe dosarul în care acesta este vizat.

În prezent, procurorul este cercetat în stare de libertate. El are interdicția de a părăsi localitatea în care se află, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la cinci ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram