Ministrul Finanțelor din Marea Britanie, Sajid Javid, și-a anunțat astăzi demisia din Guvernul condus de Boris Johnson, în prima remaniere a cabinetului de la Londra după Brexit. Demisia, de altfel una surprinzătoare, vine la mai puțin de o lună după ce Sajid Javid a prezentat bugetul pentru anul 2020.

Sajid Javid a avut cel mai scurt mandat de ministru al Finanțelor al Marii Britanii începând cu anul 1970, ocupând acest post timp de doar 204 zile, potrivit Reuters.

Javid, în vârstă de 50 de ani, este singurul cetăţean britanic de origine asiatică ce a deţinut două din cele patru funcţii importante al statului, scrie Economica.

Premierul Boris Johnson a început joi să îşi remanieze Cabinetul, în ideea de a forma o echipă care să îl ajute să îşi pună în practică viziunea sa pentru Brexit. BBC, citând surse din apropierea dosarului, susţine că Javid a ales să demisioneze pentru că a refuzat să dea curs invitaţiei premierului Johnson de a-şi concedia consilierii. Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului britanic, Boris Johnson l-a desemnat pe fost secretar şef al Trezoreriei, Rishi Sunak, 39 de ani, în postul de ministru al Finanţelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!