Aisultan Nazarbayev, un nepot al fostului președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, a anunțat că a cerut azil politic în Marea Britanie. Acesta s-a plâns că este supus presiunilor din partea familiei sale. 

Aisultan Nazarbayev, care poartă acum numele Rakhat, a spus pe Facebook că se află deja în Marea Britanie și că a rupt orice relație cu bunicul și mama sa, Dariga Nazarbayeva, președinta Camerei Superioare a Parlamentului din Kazahstan.

În ultimii ani, Aisultan Narzarbayev, în vârstă de 29 de ani, a postat mai puțin pe pagina sa de Facebook. În una din postările sale, nepotul primului președinte kazah, a recunoscut că a fost dependent de drogurui. A făcut, de asemenea, postări pe subiecte religioase și a lansat mai multe acuzații în adresa unor reprezentanți ai „elitei petrolului”.

Nici mama lui Aisultan și nici bunicul acestuia nu au făcut, deocamdată, niciun comentariu la acest subiect.

Amintim că Nursultan Nazarbayev, în vârstăde 79 de ani, a decis să renunțe la președinția Kazahstanului în martie anul trecut, după ce a condus fosta republică sovietică timp de aproape 30 de ani. În prezent, președinte al Kazahstanului este Kassym – Jomart Tokayev.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!