Parlamentul a aprobat astăzi rapoartele Comisiei de anchetă care a investigat procesul de concesionare a întreprinderii „Gările și Stațiile Auto” și de privatizare a companiei „Tutun CTC”. Concluziile comisiei au fost că ambele contracte semnate de stat au fost păguboase.

Președintele Comisiei de anchetă, deputatul Igor Munteanu a enumerate de la tribuna Parlamentului mai multe nereguli care au fost admise la pregătirea contractului de concesiune a gărilor auto, la desfășurarea licitației prin care a fost desemnat concesionarul, dar și la etapa de monitorizare a investițiilor realizate de către agentul economic, care a ajuns partener al statului.

Membrii Comisiei au solicitat Guvernului să revizuiască cadrul normativ existent în domeniul parteneriatului public privat. Iar Agenția Proprietăți Publice (APP) urmează să prezinte un raport de monitorizare privind modernizarea și eficientizarea activității întreprinderii „Gările și Stațiile Auto”.

Dacă se va atesta lipsa de progress în modernizarea gărilor, nerealizarea investițiilor promise și încălcarea altor clause contractuale, APP va demara procedura de reziliere a contractului de concesionare a „Stațiilor și Gărilor Auto”.

De asemenea, deputații au cerut Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să examineze toate materialele colectate de Comisia parlamentară de anchetă și să inițieze procese penale pe numele unor foști și actuali funcționari care au fost implicați în organizarea procesului de concesionare a gărilor auto și de privatizare a întreprinderii „Tutun CTC”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!