/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Parlamentul a aprobat rapoartele Comisiei de anchetă privind concesionarea „Gărilor și Stațiilor Auto” și privatizarea „Tutun CTC”

missing
13 februarie 2020, ora 18:07

Parlamentul a aprobat astăzi rapoartele Comisiei de anchetă care a investigat procesul de concesionare a întreprinderii „Gările și Stațiile Auto” și de privatizare a companiei „Tutun CTC”. Concluziile comisiei au fost că ambele contracte semnate de stat au fost păguboase.

Președintele Comisiei de anchetă, deputatul Igor Munteanu a enumerate de la tribuna Parlamentului mai multe nereguli care au fost admise la pregătirea contractului de concesiune a gărilor auto, la desfășurarea licitației prin care a fost desemnat concesionarul, dar și la etapa de monitorizare a investițiilor realizate de către agentul economic, care a ajuns partener al statului.

Membrii Comisiei au solicitat Guvernului să revizuiască cadrul normativ existent în domeniul parteneriatului public privat. Iar Agenția Proprietăți Publice (APP) urmează să prezinte un raport de monitorizare privind modernizarea și eficientizarea activității întreprinderii „Gările și Stațiile Auto”.

Dacă se va atesta lipsa de progress în modernizarea gărilor, nerealizarea investițiilor promise și încălcarea altor clause contractuale, APP va demara procedura de reziliere a contractului de concesionare a „Stațiilor și Gărilor Auto”.

De asemenea, deputații au cerut Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să examineze toate materialele colectate de Comisia parlamentară de anchetă și să inițieze procese penale pe numele unor foști și actuali funcționari care au fost implicați în organizarea procesului de concesionare a gărilor auto și de privatizare a întreprinderii „Tutun CTC”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram