/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Președinții Parlamentului, lipsiți de înlesnirile la plata serviciilor comunale, dar rămân cu pază și mașină la scară

missing
13 februarie 2020, ora 13:12

Foștii președinți ai Parlamentului nu vor mai beneficia de înlesniri la plata serviciilor comunale. Deputații au aprobat astăzi, în lectură finală, un proiect de lege propus de socialistul Vasile Bolea, care anulează această prevedere din Legea privind statutul deputatului în Parlament.

Astfel, socialistul Vasile Bolea a propus separat o inițiativă care de fapt se regăsea într-un alt proiect de lege, mult mai complex, înregistrat în septembrie în Parlament de către deputații Blocului ACUM Lilian Carp și Iurie Reniță.

Cei doi deputați au propus ca foștii președinți de Parlament și ex-premierii să fie lipsiți nu doar de înlesnirile la plata serviciilor comunale, dar și de pază de corp, mașină de serviciu, asistență medicală și tratament gratuit la sanatorii.

Deputatul Iurie Reniță a propus astăzi în plen ca proiectul să fie comasat cu cel al socialiștilor și să fie votat în primă lectură, dar ideea nu a fost susținută. Deputatul Lilian Carp  crede că PSRM nu va susține ulterior inițiativa lor ca foștii președinți de Parlament să fie lipsiți de toate privilegiile.

Anterior, Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege care prevede anularea mai multor garanții sociale și pentru foștii șefi de stat. S-a propus ca foștii președinți să fie lipsiți de birouri și de asistenții personali, iar de mașini să poată beneficia doar la comandă. Proiectul urmează să treacă și de votul Parlamentului.

Foștii președinți ar putea fi lipsiți de birouri, asistenți personali și mașinile de la scară

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram