Biroul Relații cu Diaspora (BRD) a deschis perioada de înscriere la cea de-a VIII-a ediție a Programului „DOR”, care se va desfășura în perioada 10-20 august 2020 și are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu R. Moldova.

Pentru a participa la Programul „Diasporă*Origini*Reveniri 2020”, candidații trebuie să întrunească următoarele condiții: vârsta 12-17 ani, abilități de comunicare în limba română, creativitate și deschidere pentru cunoștințe noi.

Copiii din diasporă urmează să prezinte înregistrări video, de maximum două minute,  prin care să-și argumenteze motivul care i-a determinat să aplice la Programul „DOR”.

Aspiranții din Republica Moldova vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima într-o formă artistică conceptul de DOR în raport cu migrația – plecarea din țară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale și sentimentale cu Patria (cu prietenii și cei dragi, cu satul sau orașul de origine), neamul și valorile lui perene.

Concurenții vor avea libertatea  să aleagă între eseu de maximum o pagină, poezie, fotografie, dese, cântec, filmuleț video sau o altă formă de artă.

Locurile disponibile în program vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Prioritate va fi acordată candidaților care se vor înscrie pentru prima dată la program, dar și reieșind din rezultatele concursului de creativitate.

Participarea la Programul „DOR” este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat. Participanții din diasporă acoperă doar cheltuielile de călătorie spre și din Republica Moldova.

Înscrierea la „DOR” se va efectua până pe 10 aprilie 2020. Copiii care întrunesc condițiile de participare se pot înregistra on-line pe pagina web a programului www.dor.md, la rubrica „APLICĂ AICI”.

Dosarele depuse vor fi evaluate de către o comisie special, iar rezultatele vor fi anunțate pe 1 mai 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!