Un cetăţean român de pe nava de croazieră „Diamond Princess”, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus), informează Ministerul Afacerilor Externe din România, scrie agerpres.ro.

Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii, precizează MAE. Ministerul arată că Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgenta demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.

Amintim că doi cetățeni moldoveni se află la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess”, care a fot plasat de autoritățile japoneze în carantină din cauza suspecții de corona virus.

Anterior Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat că printre cei 2666 de pasageri ai navei sunt doi cetățeni ai R. Moldova. La bord se mai află 1045 de membri ai echipajului. Toți au fost plasați în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Croaziera „Diamond Princess”a intrat în portul Yokohama, lângă Tokyo, pe data de 3 februarie și a fost blocată de autorități din cauza suspecției de coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!