/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Benzinărie ilegală la Chișinău! Combustibilul era vândut fără bon fiscal șoferilor de microbuze de linie

missing
13 februarie 2020, ora 14:49

Activitatea unei benzinării din Chișinău care comercializa ilegal produse petroliere a fost dată peste cap de ofițerii Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INP, Fisc și specialiștii de la Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței. 

Oamenii legii au constatat că produsele petroliere erau comercializate conducătorilor auto, care alimentau unitățile de transport de pe rutele urbane ale municipiului Chișinău.

Potențialii cumpărători achitau circa 16,0 lei pentru un litru de combustibil, iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă. Totodată, în aparatul de casă al întreprinderii au fost depistate mijloace bănești nedeclarate.

În rezultatul verificărilor pompelor de alimentare cu produse petroliere, s-a stabilit că pompele induceau în eroare consumatorii depășind de 7 ori limita admisibilă.

În context, pompele de alimentare cu combustibil au fost sigilate, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii  legale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat urmează a fi estimată.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru ”Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decît staţiile de alimentare autorizate”, iar persoana juridic riscă amendă în mărime de 30 000 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram