Activitatea unei benzinării din Chișinău care comercializa ilegal produse petroliere a fost dată peste cap de ofițerii Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INP, Fisc și specialiștii de la Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței. 

Oamenii legii au constatat că produsele petroliere erau comercializate conducătorilor auto, care alimentau unitățile de transport de pe rutele urbane ale municipiului Chișinău.

Potențialii cumpărători achitau circa 16,0 lei pentru un litru de combustibil, iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă. Totodată, în aparatul de casă al întreprinderii au fost depistate mijloace bănești nedeclarate.

În rezultatul verificărilor pompelor de alimentare cu produse petroliere, s-a stabilit că pompele induceau în eroare consumatorii depășind de 7 ori limita admisibilă.

În context, pompele de alimentare cu combustibil au fost sigilate, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii  legale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat urmează a fi estimată.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru ”Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decît staţiile de alimentare autorizate”, iar persoana juridic riscă amendă în mărime de 30 000 lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!