Dependența de tabletă este o chestiune serioasă care dă bătăi de cap multor părinți. Psihologa Ina Crasnojon spune că părinții pot preveni dependența de telefon sau internet prin valori cultivate încă de când copilul este mic. Trebuie să vadă exemplul personal al părinților.

În cadrul emisiunii „Iubește viața” de la TV8 cu Tatiana Granciuc specialista a spus câteva trucuri pentru părinții.

„Îi iau telefonul, dar îi dau ceva în schimb. Cei dau? Mă ofer pe mine. Implicați-vă, pentru că dacă o să vă jucați cu ei, o să construiți niște amintiri, emoții pozitive. Cu siguranță copilul depășește mult mai ușor această dependență și nu rămâne cu nici un fel de traumă. Dacă eu îi iau telefonul, dar nu-i dau nimic în schimb îi las libertate totală, atunci copilul este în căutare de cineva, creierul lui cere. Trebuie să fii pregătită pentru circa două săptămâni să ai pentru fiecare zi o activitate pe care să o faci împreună cu copilul”, 

Vei avea succes dacă îi vei da să se joace cu ceva interactiv, dar nu îl vei impune să facă ceea ce nu-i place. Asta îi va da sentimentul de viață împlinită. Sigur, va folosi și telefonul, dar la un minim posibil și fără să uite de alte activități.

„- Este de ajutor atunci când în locul telefonului mobil îi dăm o carte? – Alternativa trebuie să fie una foarte plăcută, pentru că dacă o să-i luați telefonul și îi dați caietul să scrie sau cărți să citească cu siguranță că nu va dori. El vrea ceva interactiv, ceva foarte interesant. Trebuie să-i dați activități care produc emoții pozitive, implicare, mișcare, să-i fii tu în preajmă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!