Accesul cetățenilor în sala de conferință a Legislativului trebuie limitat, cu o astfel de propunere a venit conducerea instituției în cadrul ședinței de ieri a Biroului permanent al Parlamentului. Aceasta a dezvăluit astăzi în cadrul unei conferințe de presă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi. 

„În cadrul ultimei ședințe, conducerea Parlamentului a venit cu o propunere de regulament, care prevede că la tribuna din sala de conferință a Legislativului, se pot expune doar deputații. Prin acest demers se îngrădește dreptul cetățenilor, care trebuie să se simtă aici ca la ei acasă. Este o situație ridicolă”, a declarat parlamentarul Mihai Popșoi.

Alesul poporului s-a arătat indignat de acest fapt, întrucât potrivit lui, cetățenii care vin la audiență la deputați își expun problemele care nu au fost soluționate în instanță. „Unicul mijloc prin care putem ușura povara cetățeanului este să facem o conferință de presă și să mediatizăm aceste cazuri”, a mai spus deputatul.

La scurt timp, deputatul socialist Vlad Batrîncea a venit cu o reacție ce ține de acest subiect. „Ieri în cadrul Biroului permanent al Parlamentului s-a discutat despre faptul că urmează a fi reglementată procedura de organizare a sălii conferinței de presă și nu s-a decis ca accesul cetățenilor să fie îngrădit”, a spus parlamentarul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!