Preşedintele Igor Dodon le-a cerut ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) să ia măsuri pentru a preveni imixtiunile externe la viitoarele alegeri prezidenţiale și a atenționat că unele forțe externe deja s-au activizat. Șeful statului s-a referit în special la activitatea unor organizații neguvernamentale, care primesc finanțare din exterior.

Pot apărea tentative de destabilizare a situaţiei, atât din partea forţelor interne, cât şi prin posibila imixtiune externă. Constatăm deja că s-au activizat unele forţe din afară, are loc finanţarea unor organizaţii neguvernamentale, încercări de manipulare a populaţiei pentru a provoca nemulţumiri în masă“, a spus Igor Dodon la şedinţa Colegiului Serviciului de Informații și Securitate, citat de agenția „Infotag”.

În comunicatul emis de Președinție după evenimentul de ieri  se spune că Igor Dodon a enumerat în lista priorităților SIS pentru anul curent „asigurarea stabilității și continuității proceselor de reformare a societății, atenționând asupra faptului că vor fi noi riscuri şi ameninţări, inclusiv din exterior, la adresa independenței Republicii Moldova”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!