/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Igor Dodon i-a cerut Serviciului de Informații și Securitate să prevină „imixtiunile externe” înaintea alegerilor prezidențiale

missing
13 februarie 2020, ora 11:09

Preşedintele Igor Dodon le-a cerut ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) să ia măsuri pentru a preveni imixtiunile externe la viitoarele alegeri prezidenţiale și a atenționat că unele forțe externe deja s-au activizat. Șeful statului s-a referit în special la activitatea unor organizații neguvernamentale, care primesc finanțare din exterior.

Pot apărea tentative de destabilizare a situaţiei, atât din partea forţelor interne, cât şi prin posibila imixtiune externă. Constatăm deja că s-au activizat unele forţe din afară, are loc finanţarea unor organizaţii neguvernamentale, încercări de manipulare a populaţiei pentru a provoca nemulţumiri în masă“, a spus Igor Dodon la şedinţa Colegiului Serviciului de Informații și Securitate, citat de agenția „Infotag”.

În comunicatul emis de Președinție după evenimentul de ieri  se spune că Igor Dodon a enumerat în lista priorităților SIS pentru anul curent „asigurarea stabilității și continuității proceselor de reformare a societății, atenționând asupra faptului că vor fi noi riscuri şi ameninţări, inclusiv din exterior, la adresa independenței Republicii Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram