/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Pe urmele braconierilor. Zece plase și 150 de kilograme de pește au fost descoperite în lacul Stânca-Costești

13 februarie 2020, ora 20:35

Razii de amploare pe lacul de acumulare Stânca Costești. Inspectorii de la Protecția Mediului, după două zile de supraveghere, au scos din apă 10 plase cu o lungime de 70 de metri. În acestea, se prinseseră deja peste 150 de kilograme de pește. Identitatea braconierilor nu a fost stabilită, deocamdată.

„Încă un pește, va fi eliberat în stare vie!”.

Potrivit inspectorilor, peștele care era viu a fost scos din plase și aruncat în apă, iar cel rănit a fost predat pentru realizare în unitățile de comerț, conform legii.

„Circa 100-120 de kg, iată peștele care ulterior v-a fi predat în rețeaua de comercializare.”

La moment cei care au instalat plasele, nu au fost identificați. Inspectorii însă vor ca pedepsele pentru braconieri să fie înăsprite.

VLADIMIR RUSU, INSPECTOR PRINCIPAL, INSPECTORATUL ECOLOGIC DE STAT: „În cazul dat pentru pescuitul ilicit persoanele delicte să fie sancționați până la 600 de lei, noi înțelegem că asta este o sumă mică și în timpul apropiat vom pregăti materiale pentru a face niște modificări în codul contravențional, pentru a ridica sancțuiunile.”

Un alt caz investigat de inspectori a fost surprins în drum spre bazinul de acumulare, din Raionul Călărași. Aceștia au observat patru căruțe, încărcate cu lemn. Căruțașii au precizat că au tăiat copacii, cu permisiunea părdurarului, fapt negat de acesta.

„Ce am spus eu nu puneți mâna pe nimic, am spus asta ori nu?”

IGOR LAZARI, INSPECTOR PRINCIPAL, INSPECTORATUL ECOLOGIC DE STAT: „Acestor personae au fost întocmite pe loc 4 procese verbale pe articolul 142, aliniatul 2 amenda constituie de la 6 la 18 unități în cazul lor a au fost aplicate 16 unități în valoare de 600 de lei”.

Potrivit responsabililor de la Inspectoratul Ecologic de Stat, astfel de controale inopinate vor fi efectuate și în alte locații.

Reporter: Сătălin GORIA
Imagini: Roman BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram