Razii de amploare pe lacul de acumulare Stânca Costești. Inspectorii de la Protecția Mediului, după două zile de supraveghere, au scos din apă 10 plase cu o lungime de 70 de metri. În acestea, se prinseseră deja peste 150 de kilograme de pește. Identitatea braconierilor nu a fost stabilită, deocamdată.

„Încă un pește, va fi eliberat în stare vie!”.

Potrivit inspectorilor, peștele care era viu a fost scos din plase și aruncat în apă, iar cel rănit a fost predat pentru realizare în unitățile de comerț, conform legii.

„Circa 100-120 de kg, iată peștele care ulterior v-a fi predat în rețeaua de comercializare.”

La moment cei care au instalat plasele, nu au fost identificați. Inspectorii însă vor ca pedepsele pentru braconieri să fie înăsprite.

VLADIMIR RUSU, INSPECTOR PRINCIPAL, INSPECTORATUL ECOLOGIC DE STAT: „În cazul dat pentru pescuitul ilicit persoanele delicte să fie sancționați până la 600 de lei, noi înțelegem că asta este o sumă mică și în timpul apropiat vom pregăti materiale pentru a face niște modificări în codul contravențional, pentru a ridica sancțuiunile.”

Un alt caz investigat de inspectori a fost surprins în drum spre bazinul de acumulare, din Raionul Călărași. Aceștia au observat patru căruțe, încărcate cu lemn. Căruțașii au precizat că au tăiat copacii, cu permisiunea părdurarului, fapt negat de acesta.

„Ce am spus eu nu puneți mâna pe nimic, am spus asta ori nu?”

IGOR LAZARI, INSPECTOR PRINCIPAL, INSPECTORATUL ECOLOGIC DE STAT: „Acestor personae au fost întocmite pe loc 4 procese verbale pe articolul 142, aliniatul 2 amenda constituie de la 6 la 18 unități în cazul lor a au fost aplicate 16 unități în valoare de 600 de lei”.

Potrivit responsabililor de la Inspectoratul Ecologic de Stat, astfel de controale inopinate vor fi efectuate și în alte locații.

Reporter: Сătălin GORIA
Imagini: Roman BAHNĂ

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!