Al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă de la noi „Moldcell” a fost vândut cu 31,5 milioane de dolari. Compania „Fintur Holdings”, deținută în întregime de compania „Telia Company”, a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100 de procente de acțiuni, deținute în compania „Moldcell”, companiei „CG Cell Technologies DAC”, se anunță într-un comunicat al operatorului de telefonie mobilă.

„Sunt bucuros să anunț despre finalizarea procesului de părăsire a regiunii Eurasia, fapt ce ne va permite să ne concentrăm în întregime asupra piețelor din Europa de Nord și Țările Baltice. Moldcell este o companie administrată foarte bine de către angajații săi dedicați și talentați, cărora vreau să le mulțumesc pentru contribuția lor pe tot parcursul acestor ani. Le dorim mult succes în următoarea etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Christian Luiga, Președintele Interimar și Directorul Executiv Telia Company.

Tranzacția urmează a fi finalizată în primul trimestru al anului 2020. „CG Cell Technologies DAC” este deținută integral de grupul de afaceri nepalez „GC Corp Global”, care are peste 100 de companii „sub umbrela sa”.

Cota-parte a companiei „Moldcell” în veniturile din servicii ale companiei „Telia Company” constituie aproximativ 0.7 procente și 0.6 procente ale indicatorului „EBITDA”.

„Moldcell” este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900 000 de clienți.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!