/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Compania „Moldcell”, vândută cu 31,5 milioane de dolari. Cine este noul proprietar

14 februarie 2020, ora 16:02

Al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă de la noi „Moldcell” a fost vândut cu 31,5 milioane de dolari. Compania „Fintur Holdings”, deținută în întregime de compania „Telia Company”, a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100 de procente de acțiuni, deținute în compania „Moldcell”, companiei „CG Cell Technologies DAC”, se anunță într-un comunicat al operatorului de telefonie mobilă.

„Sunt bucuros să anunț despre finalizarea procesului de părăsire a regiunii Eurasia, fapt ce ne va permite să ne concentrăm în întregime asupra piețelor din Europa de Nord și Țările Baltice. Moldcell este o companie administrată foarte bine de către angajații săi dedicați și talentați, cărora vreau să le mulțumesc pentru contribuția lor pe tot parcursul acestor ani. Le dorim mult succes în următoarea etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Christian Luiga, Președintele Interimar și Directorul Executiv Telia Company.

Tranzacția urmează a fi finalizată în primul trimestru al anului 2020. „CG Cell Technologies DAC” este deținută integral de grupul de afaceri nepalez „GC Corp Global”, care are peste 100 de companii „sub umbrela sa”.

Cota-parte a companiei „Moldcell” în veniturile din servicii ale companiei „Telia Company” constituie aproximativ 0.7 procente și 0.6 procente ale indicatorului „EBITDA”.

„Moldcell” este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Republica Moldova și are aproximativ 900 000 de clienți.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram