/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Limbajul de „mitocan” al lui Dodon, criticat de opoziție. Năstase își cere scuze de la ambasatorii UE

missing
14 februarie 2020, ora 19:10

Declarația făcută de președintele Igor Dodon în care i-a criticat pe ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditați la Chișinău, dar și cea în care i-a luat la rost pe diplomații moldoveni, au fost catalogate de politicienii din opoziție drept „mediocre”. Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a decis să le ceară scuze ambasadorilor din numele cetățenilor pentru „atacul” președintelui.

„Mediocritatea lui politică capătă de la o zi la alta dimensiuni înfricoșătoare… Igor Dodon își dă arama pe față și insultă ambasadorii Uniunii Europene acreditați în Republica Moldova…Evitând să pronunțe numele celor pe care-i consideră „ostili” intereselor lui obscure, Dodon jignește cu bună știință întregul contingent diplomatic european acreditat la Chișinău.

Domnilor ambasadori, ignorați gafa și limbajul neadecvat al acestui personaj mediocru… Igor Dodon nu mai reprezintă de multă vreme poporul din Republica Moldova pentru simplu fapt că agenda lui nu coincide cu agenda oamenilor liberi ai acestei țări. Excelențele Voastre, domnilor ambasadori, vă rog să acceptați, în numele meu personal, al colegilor din Platforma DA și în numele cetățenilor onești, demni și civilizați din Republica Moldova scuzele noastre pentru toate minciunile și mitocăniile diplomatice ale lui Igor Dodon”, a scris Andrei Năastase pe Facebook.

Și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, punctează că Igor Dodon folosește retorica fostului lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și aceleași „metehne”.

„Igor Dodon încearcă să paseze pe opoziție relația sa proastă cu Occidentul. Nimic nou sub soare. Am mai trăit asta pe timpul lui Plahotniuc. Vă aduceți aminte? ”Maia Sandu a oprit finanțarea Moldovei din UE” – așa trimbițau mai toate canalele oligarhului în 2016, 2017, 2018 și o parte din 2019. În realitate, Igor Dodon poate se crede un şahist bun, dar este un dansator prost. Şi noi ştim că ăstora mereu ceva le încurcă.

Dodon şi-a creat o imagine de mincinos patologic şi aşa este perceput în Occident. Probabil, tot aşa este văzut şi în Rusia, dar le este util, deocamdată. Trebuie să se obișnuiască cu gândul că nu are cum să vadă al doilea mandat, că nici cetăţenii, nici comunitatea internaţională nu-l mai doresc. E timpul să se apuce să scrie memorii. Vor fi mai interesante ca ale baronului Munchausen”, îi recomandă Litvinenco președintelui.

Vedeți mai jos declarațiile președintelui care au stârnit critica opoziției și au bulversat opinia publică. Acestea au fost catalogate drept un „atac fără precedent” la adresa ambasadorilor de către un șef de stat.

Atac dur al președintelui la adresa ambasadorilor UE acreditați la Chișinău! Ce acuzații le-a adus

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram