Un bărbat din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi, a fost depistat cu un buletin de identitate falsificat, ce era emis de autoritățile române. Cazul a avut loc azi-dimineață la punctul de trecere Leușeni. 

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul, în vârstă de 35 de ani, se afla într-un microbuz de rută regulată „Moldova –Germania”. Mijlocul de transport s-a apropiat la frontieră, la ora 09:20.

În timp ce controlau documentele, polițiștii de frontieră au depistat în portmoneul bărbatului o carte de identitate românească, emisă pe numele acestuia.

Bărbatul a recunoscut că a apelat la ajutorul unui consătean și a obținut documentul contra sumei de 200 de euro. El spune că a fost asigurat că documentul este valabil. Individul urma să folosească buletinul românesc în Germania, la locul de muncă.

Documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-juridice. Individul și-a continuat călătoria, însă a fost avizat că pe cazul dat va fi pornită o cercetare penală.

El riscă o amendă în mărime de până la trei sute de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!