/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Drum uitat de autorități. Mai mulți locuitori din sectorul Botanica se plâng pe gropile imense din asfalt

missing
14 februarie 2020, ora 07:45

Nu doar străzile din capitală sunt pline de gropi, ci și drumurile dintre blocuri. Din cauza gropilor imense din asfalt, oamenii riscă oricând să cadă și să-și rupă picioarele. Așa arată și o curte de pe bulevardul Traian, iar oamenii, indignați la culme de această situație, și-au arătat nemulțumirea în cadrul unui protest. De partea cealaltă, pretorul sectorului spune că este la curent cu problema gropilor pentru că a inspectat fiecare curte. Deși nu ne-a oferit cifre, pretorul a precizat că toate trebuiesc reabilitate.

STAND-UP NICOLAE CHICU, REPORTER: „Locatarii spun că pe această stradă nu s-a făcut reparație de mai bine de 20 de ani, iar găurile pot avea dimensiunea de un metru și chiar mai mult”.

LOCATARĂ: „Uitați-vă ce se întâmplă. Dacă mergi, poți să-ți fracturezi și picoarele. Cine răspunde pentru toate acestea? Nimeni nu face nimic”.

Așa arată o curte de pe bulevardul Traian din sectorul Botanica. Oamenii care locuiesc aici de mai mult timp spun că, de 20 de ani, nicio autoritate nu a venit să astupe gropile.

LOCATAR: „Nu se face nimic aici. De când eu trăiesc aici, deja de 20 de ani și nu am văzut pe nimeni să facă ceva aici. Măcar să treacă cu ceva să astupe găurile”.

Văzând că așteaptă zadarnic ajutor de administrația sectorului, oamenii au pus mână de la mână și au acoperit gropile din asfalt.

Noi singuri am pus, am făcut totul frumos, am astupat găurile, ne-am chinuit. Nu puteai nicidecum să mergi”.

Porțiunea de drum avariată este un adevărat coșmar și pentru șoferi.

Mașinile-s europene, dar drumurile-s … înțelegeți? În afară de asta, aici la grădiniță, în fiecare dimineață să vedeți ce-i aici … Îi Doamne ferește”.

De partea cealaltă, pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, susține că nu sunt destui bani și nici muncitori pentru a reabilita curțile. Cert este că și această porțiune de drum va fi reparată, însă nu știe când mai exact.

BORIS PREPELIȚĂ, PRETOR, SECT. BOTANICA: „Noi anul trecut am asfaltat, de pildă 2…3 curți. Nu ne ajung bani pentru a asfalta toate curțile într-un an … și resurse umane tot. Dacă domnii de pe strada Traian 18/1 consideră că curtea lor nu este inclusă, se greșesc, pentru că noi am mers tot sectorul, curte cu curte, și ne-am uitat unde trebuie reparat”.

Locatarii au semnat, recent, o plângere colectivă pe care urmează să o depună la conducerea sectorului Botanica. Pretorul a mai precizat că toate drumurile dintre blocuri necesită reparații, însă nu a putut să ne spună un număr exact al tuturor curților inspectate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram