Nu doar străzile din capitală sunt pline de gropi, ci și drumurile dintre blocuri. Din cauza gropilor imense din asfalt, oamenii riscă oricând să cadă și să-și rupă picioarele. Așa arată și o curte de pe bulevardul Traian, iar oamenii, indignați la culme de această situație, și-au arătat nemulțumirea în cadrul unui protest. De partea cealaltă, pretorul sectorului spune că este la curent cu problema gropilor pentru că a inspectat fiecare curte. Deși nu ne-a oferit cifre, pretorul a precizat că toate trebuiesc reabilitate.

STAND-UP NICOLAE CHICU, REPORTER: „Locatarii spun că pe această stradă nu s-a făcut reparație de mai bine de 20 de ani, iar găurile pot avea dimensiunea de un metru și chiar mai mult”.

LOCATARĂ: „Uitați-vă ce se întâmplă. Dacă mergi, poți să-ți fracturezi și picoarele. Cine răspunde pentru toate acestea? Nimeni nu face nimic”.

Așa arată o curte de pe bulevardul Traian din sectorul Botanica. Oamenii care locuiesc aici de mai mult timp spun că, de 20 de ani, nicio autoritate nu a venit să astupe gropile.

LOCATAR: „Nu se face nimic aici. De când eu trăiesc aici, deja de 20 de ani și nu am văzut pe nimeni să facă ceva aici. Măcar să treacă cu ceva să astupe găurile”.

Văzând că așteaptă zadarnic ajutor de administrația sectorului, oamenii au pus mână de la mână și au acoperit gropile din asfalt.

Noi singuri am pus, am făcut totul frumos, am astupat găurile, ne-am chinuit. Nu puteai nicidecum să mergi”.

Porțiunea de drum avariată este un adevărat coșmar și pentru șoferi.

Mașinile-s europene, dar drumurile-s … înțelegeți? În afară de asta, aici la grădiniță, în fiecare dimineață să vedeți ce-i aici … Îi Doamne ferește”.

De partea cealaltă, pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță, susține că nu sunt destui bani și nici muncitori pentru a reabilita curțile. Cert este că și această porțiune de drum va fi reparată, însă nu știe când mai exact.

BORIS PREPELIȚĂ, PRETOR, SECT. BOTANICA: „Noi anul trecut am asfaltat, de pildă 2…3 curți. Nu ne ajung bani pentru a asfalta toate curțile într-un an … și resurse umane tot. Dacă domnii de pe strada Traian 18/1 consideră că curtea lor nu este inclusă, se greșesc, pentru că noi am mers tot sectorul, curte cu curte, și ne-am uitat unde trebuie reparat”.

Locatarii au semnat, recent, o plângere colectivă pe care urmează să o depună la conducerea sectorului Botanica. Pretorul a mai precizat că toate drumurile dintre blocuri necesită reparații, însă nu a putut să ne spună un număr exact al tuturor curților inspectate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!