Specialiștii din Iran nu pot să descifreze informațiile de pe cutiile negre ale avionului ucrainean care s-a prăbușit acum aproximativ o lună la Teheran, dar autoritățile refuză să transmită cutiile negre în Ucraina, scrie Rbc.ua

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a anunțat recent despre decizia autorităților iraniene de a nu descifra informațiile de pe cutiile negre ale Boeingului prăbușit și de a nu le transmite altor țări.

Ministrul a mai spus că descifrarea cutiilor negre în Iran nu poate fi făcută fără suportul experților din occident, dar a aprobat decizia Guvernului iranian de a refuza transmiterea cutiilor negre în alte țări.

Acesta a mai spus că Teheranul s-a adresat Statelor Unite pentru a le cere ajutor, dar americanii l-ar fi refuzat.

Avionul s-a prăbușit pe data 8 ianuarie, în apropiere de aeroportul din Teheran, la câteva minute de la decolare. Nimeni dintre cele 176 de persoane care se aflau la bord nu a supraviețuit. Ulterior, Iranul a recunoscut că a doborât nava din greșeală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!