Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat la conferința de securitate, care are loc zilele acestea la Munchen, că Rusia a anexat Crimeea acum șase ani, încălcând integritatea teritorială a Ucrainei. Acesta a spus că „Occidentul câștigă”, Zidul Berlinului a căzut în urmă cu 30 de ani, dar există unele țări care nu respectă suveranitatea altor state.

„Unele state vor încă să devină imperii. Să vorbim despre integritatea teritorială a statelor sau, mai bine-zis, despre țările care o neglijează. Rusia a anexat Crimeea și unele părți din estul Ucrainei și Georgiei, a spus Pompeo, citat de Unian.ua.

În același timp, secretarul de stat a subliniat că Statele Unite livrează armament Ucrainei pentru a „ajuta această țară curajoasă să se protejeze de agresiunile rusești”. Pompeo a mai spus că Statele Unite vor continua să ajute țările baltice în problemele de securitate cibernetică pentru a se proteja de atacurile cibernetice continue ale Moscovei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!