Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat la conferința de securitate, care are loc zilele acestea la Munchen, că Rusia a anexat Crimeea acum șase ani, încălcând integritatea teritorială a Ucrainei. Acesta a spus că „Occidentul câștigă”, Zidul Berlinului a căzut în urmă cu 30 de ani, dar există unele țări care nu respectă suveranitatea altor state.

„Unele state vor încă să devină imperii. Să vorbim despre integritatea teritorială a statelor sau, mai bine-zis, despre țările care o neglijează. Rusia a anexat Crimeea și unele părți din estul Ucrainei și Georgiei, a spus Pompeo, citat de Unian.ua.

În același timp, secretarul de stat a subliniat că Statele Unite livrează armament Ucrainei pentru a „ajuta această țară curajoasă să se protejeze de agresiunile rusești”. Pompeo a mai spus că Statele Unite vor continua să ajute țările baltice în problemele de securitate cibernetică pentru a se proteja de atacurile cibernetice continue ale Moscovei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!