Prima mașină Dacia electrică va fi lansată în următorii doi ani, anunță reprezentanții companiei Renault, într-un document oficial al următoarelor lansări ale grupului, scrie Libertatea.ro.

Modelul Dacia anunțat în document va fi o versiune europeană îmbunătățită a lui Renault K-ZE, model pe care constructorul francez l-a prezentat anul trecut în China, scrie sursa citată.

Astfel, aceasta ar putea avea o autonomie de circa 300 de kilometri și un preț mai mic decât modelul Renault K-ZE, care oferă o baterie cu capacitate de 26.8 kWh și un motor de doar 44 de cai putere. Totuși, prețul acesteia nu este cunoscut deocamdată.

Alte noutăți importante ale gamei electrificate Renault anunțate astăzi în premieră absolută includ un prim model electric construit pe noua platformă CMF-EV, dedicată unor mașini electrice diferite de gama „tradițională” Renault, dar și o gamă interesantă de modele hibride și hibride plug-in, notează sursa citată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!