Cercetătorii brazilieni au înregistrat zilele trecute un nou record de temperatură în Antarctica. Pe Insula Seymour s-au înregistrat +20,75 de grade, pe data de 9 februarie, scrie Theguardian.com. Cu trei zile mai devreme, pe partea continentală a Antarcticii a fost fixată temperatura maximă de 18,3 grade. 

Captură/Google Maps

„Observăm o tendință de creștere a temperaturilor în mai multe locuri pe care le monitorizăm, însă nu am văzut niciodată ceva asemănător”, a spus Carlos Schaefer, membru al proiectului Terrantar, un proiect al guvernului Braziliei, care monitorizează impactul schimbărilor climaterice în 23 de puncte din Antarctica.

Recordul de 20,75 de grade, înregistrat acum șase zile, urmează a fi confirmat de Organizația Mondială de Meteo.

Ultimul record de temperatură înaltă pe insula Seymour a fost înregistrat în anul 1982 și constituia 19,8 grade Celsius.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!