Primul medicament care ar putea fi efectiv în lupta împotriva noului coronavirus ucigaș a fost lansat astăzi în producție în China.

Preparatul sub denumirea „Favipiravir”, creat de compania „Zhejiang Hisun Pharmaceutical” a primit oficial acordul autorităților chineze pentru a fi scos pe piață, scrie „Ria Novosti”.

Directorul Centrului Național de Biotehnologii din China a precizat că sunt câteva tipuri de medicamente care s-au dovedit a fi eficiente în lupta cu virusul ucigaș, printre care și preparatul „Remdesevir”, dar acesta încă nu este scos masiv pe piață.

Oficialul chinez a mai spus că cercetătorii lucrează non-stop pentru a crea un vaccin împotriva coronavirusului. Câteva preparate ar fi deja în faza de testare pe animale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!