/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

A fost lansat primul medicament împotriva coronavirusului ucigaș din China

16 februarie 2020, ora 20:30

Primul medicament care ar putea fi efectiv în lupta împotriva noului coronavirus ucigaș a fost lansat astăzi în producție în China.

Preparatul sub denumirea „Favipiravir”, creat de compania „Zhejiang Hisun Pharmaceutical” a primit oficial acordul autorităților chineze pentru a fi scos pe piață, scrie „Ria Novosti”.

Directorul Centrului Național de Biotehnologii din China a precizat că sunt câteva tipuri de medicamente care s-au dovedit a fi eficiente în lupta cu virusul ucigaș, printre care și preparatul „Remdesevir”, dar acesta încă nu este scos masiv pe piață.

Oficialul chinez a mai spus că cercetătorii lucrează non-stop pentru a crea un vaccin împotriva coronavirusului. Câteva preparate ar fi deja în faza de testare pe animale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram