/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Descoperirea oamenilor de știință! Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic patru cești de cafea

missing
16 februarie 2020, ora 19:50

Cafeaua poate reduce şansele de a dezvolta diabet de tip 2, hipertensiune arterială sau boli de inimă, arată un studiu realizat de cercetători de la Universităţile din Navarra (Spania) şi Catania (Italia). Oamenii de știință au descoperit o legătură între sindromul metabolic (MetS) şi consumul de cafea.

Raportul cercetătorilor, în care s-au analizat date despre 22 000 de oameni din opt ţări, diagnosticaţi cu MetS, arată că un consum de trei-patru ceşti de cafea pe zi este asociat cu un risc cu 25% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, comparativ cu numai două ceşti de cafea sau niciuna în decursul a 24 de ore.

Oamenii de ştiinţă au precizat că şase – opt ceşti de cafea pe zi au fost relaţionate cu un risc de numai 5-10% mai mic de apariţie a acestui sindrom, deci mai multă cafea nu înseamnă şi o reducere mai mare a riscurilor.

Totodată, cercetătorii afirmă că și cafeaua decofenizată ar avea beneficii pentru sănătate.

Potrivit lui Giuseppe Grosso, profesor asistent în cadrul Universităţii din Catania, polifenolii şi atioxidanţii din cafea ar putea fi implicaţi în prevenirea sindromului metabolic, „în special  acizi fenolici şi flavonizii”.

Estefania Toledo, din cadrul Universităţii din Navarra şi Centrul de Cercetare Biomedicală în Fiziopatologia Obezităţii şi Nutriţiei (CIBERobn), a afirmat că analizele arată o „asociere între consumul de cafea şi diminuarea riscului de diabet de tipul 2”, în timp ce „consumul de cofeină pe termen lung este asociat cu reducerea riscului de hipertensiune”.

Cercetătorii au afirmat că în actualul raport au analizat date despre 22 000 de bărbaţi şi femei, precizând că sunt necesare noi cercetări pentru a investiga legătura dintre cafea şi sindromul metabolic, scrie descopera.ro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram