/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Marea Britanie va închide „robinetul” pentru străinii slab calificaţi. Care vor fi noile cerințe

missing
16 februarie 2020, ora 14:59

„Regatul Unit va închide robinetul pentru străinii slab calificaţi”, a declarat astăzi ministrul de Interne britanic Priti Patel. Autoritățile vor cere tuturor lucrătorilor calificaţi, care doresc să vină în această ţară, să aibă oferte de muncă ferme şi să îndeplinească anumite cerinţe salariale şi de cunoaştere a limbii engleze. Noile reguli  vor fi aplicate din 2021.

„Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată”, a spus ministrul Priti Patel în cotidianul „The Sun”, citat de Agerpres.

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, dar până la 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie, în care se produc puţine schimbări comparativ cu perioada ante-Brexit.

„Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a adăugat Patel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram