/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Noi focare de pestă porcină! Au fost omorâți 21 de porci într-o gospădărie din Hâncești

missing
16 februarie 2020, ora 12:53

Trei focare noi de pestă porcină au fost înregistrate, în perioada 8-14 februarie, pe teritoriul R. Moldova, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Într-o gospodărie din raionul Hâncești au fost uciși 21 de porci, după ce a fost depistat un animal bolnav.

Un alt focar de pestă a fost identificat în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești, unde au fost găsite cadavrele a 16 mistreți.

Alte  două cadavre de mistreți au fost găsite în apropierea localității Taxobeni din raionul Fălești.

ANSA mai anunță două cazuri pozitive de rabie: la o pisică în raionul Glodeni și la o vulpe în raionul Taraclia.

Anterior, în rezervația Pădurea Domnească au fost identificate alte 36 de cadavre de mistreți cu pestă porcină. Autoritățile iau măsuri pentru a dezinfecta zonele de risc și a bloca răspândirea bolii.

Focar de pestă porcină în Pădurea Domnească: 36 de mistreți au fost găsiți morți. Directorul rezervației spune ce măsuri se întreprind

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram