Trei focare noi de pestă porcină au fost înregistrate, în perioada 8-14 februarie, pe teritoriul R. Moldova, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Într-o gospodărie din raionul Hâncești au fost uciși 21 de porci, după ce a fost depistat un animal bolnav.

Un alt focar de pestă a fost identificat în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești, unde au fost găsite cadavrele a 16 mistreți.

Alte  două cadavre de mistreți au fost găsite în apropierea localității Taxobeni din raionul Fălești.

ANSA mai anunță două cazuri pozitive de rabie: la o pisică în raionul Glodeni și la o vulpe în raionul Taraclia.

Anterior, în rezervația Pădurea Domnească au fost identificate alte 36 de cadavre de mistreți cu pestă porcină. Autoritățile iau măsuri pentru a dezinfecta zonele de risc și a bloca răspândirea bolii.

Focar de pestă porcină în Pădurea Domnească: 36 de mistreți au fost găsiți morți. Directorul rezervației spune ce măsuri se întreprind

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!