Reprezentanții Ambasadei României în Republica Moldova a anunțat că au recepționat dosarele de redobândire a cetățeniei române. În acest context, aceștia fac unele precizări în legătură cu acest subiect.

În contextul solicitărilor recepționate de Ambasadă pe tema dosarelor de redobândire a cetățeniei române, facem următoarele precizări:
– Misiunile diplomatice și Oficiile Consulare ale României doar preiau dosarele de cetățenie, pe care le trimit autorităților române competente spre soluționare, adică la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC);
– Cetățenii pot obține informații, doar în nume personal, privind stadiul soluționării propriului dosar de redobândire a cetățeniei române, accesând adresa de internet a ANC http://cetatenie.just.ro;
– Ambasada nu poate oferi mass-media sau altor terți informații legate de alte persoane care au aplicat pentru servicii consulare la misiunile diplomatice ale României în virtutea Regulamentului Uniunii Europene nr. 679/2016 privind protecția datelor cu caracter personal”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții Ambasadei României.

Anterior, s-a anunțat că depunerea actelor pentru redobândirea cetăţeniei române a fost blocată. Despre asta a spus noua secretară de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul de la Bucureşti, Ana Guțu. Aceasta a explicat că redobândirea cetățeniei a fost blocată, din cauza unor rețele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei.

La sfârșitul lunii ianuarie, deputatul Iurie Reniță a anunțat că a expediat o solicitare către autoritățile de la București pentru a urgenta procesul de redobândire a cetățeniei române de către basarabeni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!