Un inspector din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului (IPM) şi altul din Direcţia control al fondului forestier, ariilor naturale protejate şi spaţiilor verzi au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurori. Bărbaţii sunt suspectaţi că au primit 60 de mii de lei de la şeful unui perimetru forestier pentru a trece cu vederea încălcările depistate în timpul verificărilor.

Potrivit CNA, funcţionarii ar fi inspectat ocolul silvic Căuşeni la începutul lunii noiembrie 2019, notând mai multe nereguli. Însă, pentru a nu-l sancționa pe șeful ocolului și pe maistru, aceștia le-au cerut 54 de mii de lei, iar ulterior încă șase mii de lei pentru a nu indica abaterile depistate şi pentru a emite Actul de coordonare a tăierilor produselor principale pentru anul 2020.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere activă. Banii au fost transmişi în câteva tranşe sub controlul CNA. Astăzi, funcționarii au fost reținuti în urma perchezițiilor efectuate în mașinile, birourile de serviciu și la domiciliile acestora, unde a fost găsită și o parte din banii pretinși.

Aceștia sunt reținuti pentru 72 de ore și riscă până la zece ani de închisoare, în cazul în care vor fi găsiți vinovați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!