Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi ar trebui să-și dea demisia, înainte ca moțiunea de cenzură să fie susținută în Parlament. De această părere este deputatul democrat Andrian Candu, care afirmă că declarația făcută de Ciocoi este una „scandaloasă”.

Consider că fracțiunea PDM trebuie să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care trebuia să se ocupe de politica externă, dar nu de interpretarea istoriei. Este cazul ca dumnealui să-și dea demisia de onoare, până ca aceasta să ajungă să fie dezbătută în plenul Parlamentului.
Declarația sa scandaloasă a creat pe bună dreptate un val de nemulțumire și indignare în societate. Subiectul a fost abordat de colegi din Organizația teritorială a PDM din Drochia, care la fel s-au expus ferm pentru susținerea moțiunii”, a scris Candu pe pagina sa de facebook.

Amintim că deputații ACUM, dar și veteranii războiului de pe Nistru și deputați ai primului Parlament au cerut demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, după ce acesta a declarat că armata rusă a intervenit în războiul de la Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”.

Vezi și:

Premierul, despre moțiunea împotriva lui Ciocoi și remanieri în Guvern: „Mai avem o săptămână să facem evaluarea fiecărui ministru”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!