/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Inițiativă legislativă: Președinții de partide ar putea să nu mai beneficieze de posturi de televiziune

missing
17 februarie 2020, ora 12:24

Persoanele aflate la conducerea unor organe executive sau partide politice ar putea fi lipsite de dreptul de a fi proprietari ori beneficiari ai posturilor de televiziune. O inițiativă legislativă, care prevede aceasta, a fost înregistrată astăzi în Parlament de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca. 

Sergiu Litvinenco a scris pe pagina sa de Facebook că în cazul în care legea va fi votată, posturile de televiziune de la noi din țară vor fi mai echidistante și mai imparțiale

„La moment legislația nu prevede expres o asemenea interdicție, iar acest fapt duce la situații când o persoană cu o funcție de conducere într-un partid deține și calitatea de proprietar ori beneficiar al unui furnizor privat de servicii media. Acest lucru face ca această televiziune să fie supusă în totalitate politicii promovate de partidul respectiv”, a scris deputatul pe relele sociale.

De asemenea, proiectul prevede interzicerea deținerii calității de proprietar sau beneficiar, în cazul furnizorilor privați de servicii media și distribuitorilor acestor servicii, de către persoane fizice sau juridice, rezidente în jurisdicțiile care nu implementează standarde internaționale de transparență. Sergiu Litvinenco spune că este vorba de așa numitele jurisdicții offshore.

„Ne vom gândi și la alte soluții inclusiv de ordin legislativ care să combată propaganda și fake-news-urile. Este un element cheie pentru a asigura că următoarele scrutine sunt măcar parțial libere și parțial corecte”, a mai precizat alesul poporului.

Amintim că, fiul procurorului general al Rusiei, Igor Chaika, a preluat recent posturile de televiziune „Accent TV” și „Primul în Moldova” afiliate Partidului Socialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram