Mama lui Freddie Mercury a acordat un interviu emoționant la 20 de ani de la moartea artistului. Jer Bulsara a vorbit despre ziua în care și-a pierdut fiul.

„A fost o zi foarte tristă când a murit în noiembrie 1991, dar potrivit religiei noastre când este timpul nu poți schimba nimic. Trebuie să pleci. Domnul l-a iubit mai mult și l-a vrut alături de el și asta încerc să îmi spun tot timpul”, a declarat mama lui Freddie, într-un interviu acordat pentru The Telegraph în 2012 și rememorat de Mirror acum.

„Nicio mamă nu vrea să își vadă fiul murind, dar în același timp, el a făcut mai mult pentru lumea asta în scurta lui viață decât mulți ar putea face într-o sută de ani”, a mai spus Jer. După decesul lui Mercury, părinții lui s-au mutat în Nottingham pentru a fi aproape de fiica lor Kashmira Cooke.

„M-am mutat aici și sunt fericită. Mă bucur astăzi de toate lucrurile care se întâmplă în jurul lui Freddie. Sunt multe trupe care îi aduc un tribut și am fost de șase ori să văd We Will Rock You”, a povestit femeia.

Jer a spus că l-a vizitat atunci când sfârșitul i-a fost aproape. „Nu a trebuit să spună nimic. Știam că este foarte bolnav”, a precizat ea. În ultimele săptămâni, cântărețul a decis să renunțe la medicamente și a fost îngrijit de prietenii apropiați în casa sa din West Kensington. Alături de el s-au aflat Jim Hutton, fosta iubită și bună prietenă Mary Austin, bucătarul personal Joe Fanelli și Peter Freestone. Aceștia au împărțit responsabilitățile și l-au asigurat pe Freddie că nu va fi niciodată singur. În momentul în care a murit, mulți dintre ei se aflau lângă el…

Jer Bulsara a dezvăluit în interviul din 2012 un Freddie diferit de artistul bisexual, exotic, extrem de talentat şi care a avut un stil de viaţă sălbatic.

„Freddie a separat cu stricteţe viaţa sa de artist de cea de-acasă. Dacă l-aş fi întrebat mi-ar fi răspuns «Mamă, aia e lumea spectacolului şi asta e familia». A fost bun şi foarte respectuos cu mine şi cu tatăl lui“, a declarat aceasta. Soţul său, Bomi, fost casier la Biroul Colonial Britanic, a murit la vârsta de 95 de ani. Orientarea sexuală a artistului nu era un subiect care să fie discutat acasă. Iar Freddie nu a anunţat-o pe mama sa când a fost depistat cu virusul HIV, ci mult mai târziu. „Ne-a protejat şi nu a discutat niciodată lucrurile astea. Îi era foarte greu să ne vorbească şi noi îi respectam sentimentele“, îţi aminteşte Jer Bulsara. La întrebarea dacă l-a vizitat atunci când era pe moarte a răspuns şoptit: „Bineînţeles. Nu avea nimic de spus nici atunci, dar ştiam că e foarte bolnav”, scrie puterea.ro.

Freddie Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în 1987 și a murit din cauza unei bronhopneumonii, complicație survenită din cauza bolii sale, pe 24 noiembrie 1991. Freddie nu a dezvăluit niciodată familiei natura suferinței sale, rezumându-se a le spune că are o boală terminală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!