/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O deputată PAS a depus o plângere la Consiliul de Egalitate împotriva președintelui

missing
17 februarie 2020, ora 09:46

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Doina Gherman a depus o plângere către Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității în care a semnalat declarații făcute de către șeful statului Igor Dodon în ultimul episod din seria „Președintele răspunde”. Parlamentara a catalogat declarațiile ca fiind sexiste și discriminatorii.  

În episodul zece al emisiunii de pe Youtube „Președintele răspunde”, făcut public pe 14 februarie,  Igor Dodon a comentat inițiativa PAS de a semna cu partidele de dreapta un pact de neagresiune în modul următor. „Stimați bărbați de pe dreapta, a venit o doamnă cu o inițiativă, da voi, ca niște gentilmoni ce ați făcut? Ați trimis-o mai departe”, a declarat atunci Igor Dodon.

Deputata consideră că formulările: „bărbați”, „gentilmoni” în raport cu „o doamnă” trimisă „mai departe” sunt inadmisibile în contextul unui discurs politic democratic. În opinia ei, această diferențiere nu face decât să creeze impresia greșită precum că Maia Sandu și doamnele, în general, au nevoie de tutelare și protecție.

„Mai mult, remarcile sexiste și interesul nesănătos al lui Igor Dodon referitor la „cine e deasupra, cine e dedesubt, cine e jertfa”, trebuie taxate corespunzător, deoarece au ca scop intimidarea femeii, afectează demnitatea persoanei și crează o percepție umilitoare și degradantă”, a scris Doina Gherman pe pagina sa de Facebook. 

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, a declarat că instituția nu comentează acțiunile opoziției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram