Premierul Ion Chicu nu știe nimic despre Mișcarea de Eliberare Națională „Frontul Popular” care a existat în R. Moldova între anii 1989 și 1992 și datorită căruia limbii române i-a fost acordat statutul de limbă de stat a R. Moldova, tricolorul românesc a devenit drapelul statului, a fost adoptată Declarația cu privire la suveranitatea R.S.S. Moldovenești și stema de stat.

Ion Chicu a încercat să explice astăzi jurnaliștilor ce a avut în vedere ministrul de Externe Aureliu Ciocoi când a spus că Rusia a intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”.

„El s-a referit la misiunea de pacificatori care a fost semnată de R. Moldova și Rusia în 1992 , dacă voi țineți minte. La aceasta s-a referit. Punct” a spus Chicu.

Rugat să comenteze acuzațiile deputaților care au depus o moțiune simplă împotriva lui Ciocoi și care au amintit de acțiunile Frontului Popular pentru obținerea independenței R. Moldova , Ion Chicu a spus scurt că nu știe ce înseamnă Frontul Popular.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!