/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/STOP CADRU/ Premierul Ion Chicu nu știe nimic despre Frontul Popular

17 februarie 2020, ora 11:49

Premierul Ion Chicu nu știe nimic despre Mișcarea de Eliberare Națională „Frontul Popular” care a existat în R. Moldova între anii 1989 și 1992 și datorită căruia limbii române i-a fost acordat statutul de limbă de stat a R. Moldova, tricolorul românesc a devenit drapelul statului, a fost adoptată Declarația cu privire la suveranitatea R.S.S. Moldovenești și stema de stat.

Ion Chicu a încercat să explice astăzi jurnaliștilor ce a avut în vedere ministrul de Externe Aureliu Ciocoi când a spus că Rusia a intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”.

„El s-a referit la misiunea de pacificatori care a fost semnată de R. Moldova și Rusia în 1992 , dacă voi țineți minte. La aceasta s-a referit. Punct” a spus Chicu.

Rugat să comenteze acuzațiile deputaților care au depus o moțiune simplă împotriva lui Ciocoi și care au amintit de acțiunile Frontului Popular pentru obținerea independenței R. Moldova , Ion Chicu a spus scurt că nu știe ce înseamnă Frontul Popular.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram