/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un fost deținut, deposedat de o parte din apartament în timp ce-și ispășea pedeapsa în penitenciar

missing
17 februarie 2020, ora 11:29

Un fost deținut din Chișinău a fost deposedat ilegal, acum șapte ani, de o parte din apartamentul pe care-l deținea. După ce victima a depus o plângere la Procuratură, oamenii legii au identificat trei suspecți.

Indivizii s-au dovedit a fi membri ai unui grup criminal, specializat în escrocherie imobiliară, care anul trecut, pe 23 mai, a fost trimis în judecată.

Procurorii spun că suspecții l-au convins pe un boschetar să figureze ca proprietar al locuinței în cauză, într-un document de vânzare-cumpărare antedatat.

Prin acel document fals, cetățeanul care a depus demersul, sora și mama acestuia (pe când încă erau în viață) i-ar fi vândut așa-numitului proprietar locuința, în anul 2010. Ulterior, bănuiții au înstrăinat imobilul, prin intermediul unei agenții imobiliare.

În acest context a fost deschisă o cauză civilă, care este examinară în instanța de judecată. În cadrul acesteia, procurorii urmează să stabilească legalitatea tranzacțiilor de vânzare a imobilului de către alți trei proprietari ulteriori.

Oamenii legii continuă să întreprindă toate acțiunile de urmărire penală posibile, pentru stabilirea altor persoane implicate în această schemă infracțională, precum și a altor victime ale infracțiunii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram