Un fost deținut din Chișinău a fost deposedat ilegal, acum șapte ani, de o parte din apartamentul pe care-l deținea. După ce victima a depus o plângere la Procuratură, oamenii legii au identificat trei suspecți.

Indivizii s-au dovedit a fi membri ai unui grup criminal, specializat în escrocherie imobiliară, care anul trecut, pe 23 mai, a fost trimis în judecată.

Procurorii spun că suspecții l-au convins pe un boschetar să figureze ca proprietar al locuinței în cauză, într-un document de vânzare-cumpărare antedatat.

Prin acel document fals, cetățeanul care a depus demersul, sora și mama acestuia (pe când încă erau în viață) i-ar fi vândut așa-numitului proprietar locuința, în anul 2010. Ulterior, bănuiții au înstrăinat imobilul, prin intermediul unei agenții imobiliare.

În acest context a fost deschisă o cauză civilă, care este examinară în instanța de judecată. În cadrul acesteia, procurorii urmează să stabilească legalitatea tranzacțiilor de vânzare a imobilului de către alți trei proprietari ulteriori.

Oamenii legii continuă să întreprindă toate acțiunile de urmărire penală posibile, pentru stabilirea altor persoane implicate în această schemă infracțională, precum și a altor victime ale infracțiunii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!