Lupta cu șurele și garajurile ridicate ilegal în capitală continuă! Potrivit datelor oficiale, săptămâna trecută au fost evacuate peste 70 de gherete, panouri publicitare şi garaje metalice pentru că le-a expirat autorizația sau au fost instalate ilegal. Pe unele construcții, preturile de sector au lipit avertizări, prin care le cer oamenilpor să-și demonteze cu forțele proprii garajele.

„Există reguli, legi și norme și orice ocupare de teren este abuzivă fără nici o coordonare, orice amplasare de dispozitive anexe, șure ori garajuri este ilegală și o să avem apeluri către cetățeni ca să nu vină aici să ne bată ușile, știți că aveți ceva neautorizat amplasat, mai bine eliberați spațiul singuri”, Victor Chironda, viceprimarul capitalei.

Așa a făcut un proprietar de garaj, din sectorul Râșcani, doar că după ce și-a luat carcasa de metal, a lăsat descoperită o groapa adâncă. Aceasta era folosită pentru reparația automobilului. Groapa, adâncă de un metru, se află și în preajma unei grădinițe.

„De când stă această groapă aici? -De o săptămână. El singur a scos și a plecat peste hotare, trebuie neapărat de astupat.”

Tot acolo au venit și responsabilii de la Direcţia generală locativ-comunală, care urmau să acopere groapa.

Au scos garajul metallic și am venit să văd gaura ca să o astupăm să nu cadă vreun copil”, Constantin Răilean, șef IMGFL 19.

Potrivit  celor de la primăria municipiului Chișinău pe parcursul săptămânii trecute de pe străzile din capitală au fost evacuate 26 de gherete, 36 de panouri publicitare şi 11 garaje metalice, pentru că aveau autorizația expirată, sunt nefuncționale ori instalate ilegal.

 

Reporter: Cătălin GORIA

Imagini: Tudor BIGU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!