Nouă angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare sunt cercetați penal pentru corupere pasivă. Aceștia ar fi estorcat și primit de la mai mulți șoferi bani pentru a nu le întocmi procese-verbale pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră.

Cei nouă oameni ai legii au fost documentați pe parcursul ultimelor șase luni. Procuratura Anticorupție a finalizate și expediat în instanța de judecată cauzele penale în privința a patru dintre inspectorii de patrulare vizați. În privința celorlalți cinci bănuiți continuă urmărirea penală.

Dacă vor fi găsiți vinovați, angajații INP riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de până la 150 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!