/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Operațiune de arestare cu mascați și focuri de armă la Bender. Trei bărbați au pus pe jar tot orașul

17 februarie 2020, ora 16:24

Operațiune ca-n filme s-a desfășurat ieri în orașul Bender. Trei bărbați au pus pe jar milițieni. Fiind beți, indivizii au furat un automobil, au fost implicați într-un accident și au fugit de la fața locului, ascunzându-se într-un apartament. Odată ce au fost găsiți, aceștia i-au amenințat pe milițienii transnistreni cu moartea. Oamenii legii s-au văzut nevoiți să folosească armele din dotare. Blocul a fost evacuat, iar la fața locului au intervenit mascații. 

Oamenii legii spun că au fost alertați în jurul orei 16:00. O persoană a spus că a văzut cum trei bărbați beți se urcă într-un automobil de model „Dacia Logan”, parcat în curtea unui bloc. Doi s-au așezat pe banchetă, iar al treilea s-a urcat la volan. Cazul a avut loc pe strada Sovetskoe 81.

La scurt timp, o altă persoană a comunicat telefonic că șoferul s-a tamponat în două automobile, iar mai apoi s-a izbit de un copac. Ajunși la locul accidentului, oamenii legii l-au reținut pe unul dintre făptași, iar alți doi au reușit să fugă și să se ascundă în apartamentul în care locuiau. Ulterior, s-a aflat că anume în acest apartament tinerii consumau băuturi alcoolice.

La cererea polițiștilor de a deschide ușa, tinerii au răspuns într-un limbaj licenţios. Mai apoi au început să arunce de la balcon tot felul de obiecte: chei, sticle cu vin și chiar telefoane mobile.

La un moment dat, tinerii au început să-i amenințe pe milițieni că vor detona o grenadă, iar mai apoi vor face astfel încât să explodeze și butelia de gaz din încăpere. După aceasta s-a aflat că în apartament mai era o femeie.

La fața locului au intervenit toate serviciile speciale: un echipaj de ambulanță, salvatorii și specialiștii din Serviciul instalații gaze. Locatarii blocului au fost evacuați. Forțele de ordine au luat cu asalt apartamentul. Tinerii însă nu au cedat și s-au încuiat într-o cameră din apartament. Ei au blocat ușa cu un frigider și s-au înarmat cu cuțite.

Totuși, milițienii au reușit să intre în cameră, dar acțiunile tinerilor în adresa forțelor de ordine nu au încetat. Oamenii legii au fost nevoiți să utilizeze armele din dotare. Ei au tras două focuri de avertizare, iar celelalte în țintă. Doar după aceasta bărbații au fost reținuți. Unul dintre tineri a fost rănit în picior. Alți doi s-au dovedit a fi intoxicați sever cu o substanță necunoscută.

Indivizii s-au mai aflat anterior în conflict cu legea. Pe acest caz urmează a fi deschis un dosar penal pe mai multe capete de acuzare. Printre acestea se numără: furt de automobil, provocarea unui accident rutier, nesupunere și amenințare cu caracter terorist.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram