Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, este așteptat mâine la ședința fracțiunii PDM. Democrații urmează să discute cu ministrul împotriva căruia deputații PAS și PPDA au înaintat recent o moțiune simplă, după ce acesta a declarat că Rusia a intervenit în războiul din Transistria pentru a opri vărsările de sânge.

Un anunț în acest sens a făcut președintele PDM, Pavel Filip, la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR.

„După care va fi luată o decizie dacă va fi sau nu votată această moțiune simplă împotriva lui Ciocoi. Eu m-am revoltat pentru că nu mi-a plăcut această declarație. Eu sunt omul care m-am implicat foarte mult pe problema privind dimensiunea transnistreană. Eu nu vă pot spune dacă vom vota sau nu moțiunea simplă, eu am condamnat declarațiile sale dar în același timp nu vreau să iau decizii emotive”, a subliniat Pavel Filip.

Liderul democraților a vorbit și despre eventuale coaliții cu partidele de dreapta sau cu stânga.

„La moment, noi nu discutăm despre crearea unei coaliții nici pe stânga, nici pe dreapta. Dacă se doresc discuții despre coaliții, vreau să le spun tuturor că adresa partidului e Tighina 32. Ajunge să facem declarații pe coridoare. Cine consideră că suntem în aceeași albie de interese, să vină să discutăm ”, a menționat Pavel Filip.

Cât despre Declarația privind ireversibilitatea parcursului european pregătită de ACUM și PDPM, Filip spune că varianta pregătită de cei de la ACUM era „slăbuță”.

„Colegii de la ACUM s-au adresat la noi cu referire la o declarație a parcursului european. Am spus că suntem deschiși, am văzut proiectul scris de ei, din punctul nostru de vedere era unul slăbuț, colegii mei au lucrat și au făcut o altă variantă. Ei au discutat online, nu e necesar să stai la o masă, președintele de onoare cu colegii au stat și l-au făcut”, a spus Pavel Filip.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!