Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba și deputata Platformei Demnitate și Adevăr Stela Macari, care fac parte din Comisia parlamentară economie, buget și finanțe cer anularea rezultatelor concursului desfășurat pentru selectarea unui director al Consiliului de administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și repetarea acestuia.

Deputații susțin că a fost încălcat regulamentul de desfășurare a concursului și nu a fost respectat caracterul public al acestuia. Etapa interviurilor a fost publică, dar nu calcularea rezultatelor evaluării s-a făcut departe de ochii deputaților din comisie.

Membrii comisiei și-au îndeplinit fișele cu punctajul, acestea au fost colectate și calculele au fost făcute în absența membrilor comisie. Nimeni nu poate exclude faptul că unu-doi membri din comisie nu și-au revizuit evaluarea. Nu putem exclude că, la mijloc de noapte, cineva din comisia noastră nu a venit și și-a schimbat punctajul în funcție de ce punctaje am dat noi.

Nu avem suspiciuni în ceea ce privește proba interviului, dar evaluarea candidaților s-a făcut într-un mod netransparent. Punctajul nu a fost calculat în prezența membrilor comisiei. Despre punctajul final am fost anunțați abia dimineață”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba.

„Nu este prima dată când un concurs este petrecut în așa mod. Un concurs public  înseamnă cap-coadă vizibil și credibil. Cerem anularea rezultatelor și  repetarea concursului”, a adăugat deputatul.

Precizăm că, în urma concursului, a fost desemnată câștigătoare Violina Șpac. Candidatura acesteia pentru funcția de director ANRE urmează a fi propusă pentru aprobare plenului Parlamentului.

Comisia economie, buget și finanțe a organizat, repetat, pe 12 februarie, proba de interviu pentru candidați. Au fost admiși Violina Șpac și Lilian Barcaru, ambii angajați ai ANRE.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!