/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Doi foști deținuți din Chișinău și Cricova, condamnați la ani grei de închisoare pentru vânzarea marijuanei

missing
18 februarie 2020, ora 10:02

Doi foști deținuți au fost condamnați la 14 și 13 ani de închisoare pentru plantarea, păstrarea și vânzarea marijuanei în proporții deosebit de mari. Ambii inculpați sunt din orașele Chișinău și Cricova. Indivizii au vârstele de 40 și 33 de ani.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), activitatea infracțională a celor doi s-a desfășurat la sfârșitul anului 2018 – începutul anului 2019, la puțin timp, după ce au fost eliberați condiționat din detenție.

Indivizii au copii minori la întreținere. Ei se cunoșteau încă din penitenciar, atunci când unul dintre ei activa acolo în calitate de deținut-bibliotecar. Bărbații au început să se ocupe cu comercializarea, păstrarea și cultivarea marijuanei după ce au fost eliberați din detenție.

Procurorii PCCOCS au demonstrat în fața judecătorului aceste fapte prin probe rezultate inclusiv din interceptări telefonice, declarații ale martorilor și depoziții ale investigatorului sub acoperire, căruia inculpații i-au vândut droguri.

La solicitarea procurorilor, aceștia au fost plasați în arest preventiv, până la intrarea în vigoare a sentinței. În termenul pedepsei cu închisoarea la care au fost condamnați, au fost incluse și perioadele neispășite din condamnările precedente.

Bărbații au fost condamnați anterior pentru infracțiuni similare, iar al doilea și pentru viol, privare ilegală de liberate, violare de domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram