Doi foști deținuți au fost condamnați la 14 și 13 ani de închisoare pentru plantarea, păstrarea și vânzarea marijuanei în proporții deosebit de mari. Ambii inculpați sunt din orașele Chișinău și Cricova. Indivizii au vârstele de 40 și 33 de ani.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), activitatea infracțională a celor doi s-a desfășurat la sfârșitul anului 2018 – începutul anului 2019, la puțin timp, după ce au fost eliberați condiționat din detenție.

Indivizii au copii minori la întreținere. Ei se cunoșteau încă din penitenciar, atunci când unul dintre ei activa acolo în calitate de deținut-bibliotecar. Bărbații au început să se ocupe cu comercializarea, păstrarea și cultivarea marijuanei după ce au fost eliberați din detenție.

Procurorii PCCOCS au demonstrat în fața judecătorului aceste fapte prin probe rezultate inclusiv din interceptări telefonice, declarații ale martorilor și depoziții ale investigatorului sub acoperire, căruia inculpații i-au vândut droguri.

La solicitarea procurorilor, aceștia au fost plasați în arest preventiv, până la intrarea în vigoare a sentinței. În termenul pedepsei cu închisoarea la care au fost condamnați, au fost incluse și perioadele neispășite din condamnările precedente.

Bărbații au fost condamnați anterior pentru infracțiuni similare, iar al doilea și pentru viol, privare ilegală de liberate, violare de domiciliu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!