Facturile la căldură pentru luna aceasta vor fi cu 25% – 30% mai mici decât cele din ianuarie. Președintele țării, Igor Dodon susține că a primit asigurarea din partea reprezentanților „Termoelectrica” la ședința de lucru pe care a convocat-o azi la Președinție.

„În urma sutelor de mesaje ale locuitorilor municipiului Chișinău, care și-au exprimat nemulțumirea vizavi de faptul că au primit facturi cu prețuri majorate pentru încălzire pentru luna ianuarie, am convocat astăzi la Președinție o ședință de lucru cu factori de decizie de la ”Termoelectrica”, primăria mun. Chișinău și ”Moldova-Gaz” pentru a clarifica situația. Am cerut efectuarea unei analize profunde a situației ce s-a creat. Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente”, a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de Facebok.

„Am atenționat că în caz contrar vom recurge la demiterea conducerii „Termoelectrica”, a adăugat șeful statului.

Directorul de la Termoelectrica, Veaceslav Eni, a explicat de ce au venit facturi mai mari la căldură.

„Prețul este cu 15% mai mic în comparație cu anul precedent, plus că una din probleme a fost că au fost facturate 32 – 36 de zile . De obicei sunt 32 până la 29 de zile”

Revolta privind facturile mai mari la energia termică a început pe rețelele sociale, când oamenii își arătau, mirați, tarifele mai mari pentru încălzirea locuințelor. Mulți dintre ei așteptau, de fapt, facturi mai mici, în condițiile în care temperaturile au fost ca în plină primăvară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!