Un deputat din primul Parlament a decedat în această dimineață. Este vorba de Ion Batcu, care s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Despre aceasta a comunicat pentru TV8 o rudă îndepărtată a fostului parlamentar. 

Femeia a spus că ex-deputatul a murit în propriul apartament, amplasat într-un bloc locativ din sectorul Rîșcani al capitalei. Potrivit ei, bărbatul suferea de o boală cronică.

Cei care doresc să-și ia rămas bun de la Ion Batcu o vor putea face la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” începând de miercuri, ora 17:00. Slujba de pomenire va fi oficiată joi, după care va urma înmormântarea.

Ion Batcu a fost ales în anul 1990 deputat în primul Parlament. Întreaga activitate de muncă a fost apreciată cu medalia „Meritul Civic”, iar Ordinul Republicii i-a fost conferit ca semnatar al declarației de independență.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!