/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Un deputat din primul Parlament, semnatar al Declarației de independență, a decedat azi-dimineață

18 februarie 2020, ora 17:49

Un deputat din primul Parlament a decedat în această dimineață. Este vorba de Ion Batcu, care s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Despre aceasta a comunicat pentru TV8 o rudă îndepărtată a fostului parlamentar. 

Femeia a spus că ex-deputatul a murit în propriul apartament, amplasat într-un bloc locativ din sectorul Rîșcani al capitalei. Potrivit ei, bărbatul suferea de o boală cronică.

Cei care doresc să-și ia rămas bun de la Ion Batcu o vor putea face la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” începând de miercuri, ora 17:00. Slujba de pomenire va fi oficiată joi, după care va urma înmormântarea.

Ion Batcu a fost ales în anul 1990 deputat în primul Parlament. Întreaga activitate de muncă a fost apreciată cu medalia „Meritul Civic”, iar Ordinul Republicii i-a fost conferit ca semnatar al declarației de independență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram