Deputatul democrat Sergiu Sârbu, care se numără printre fruntașii partidului, a criticat decizia conducerii formațiunii de a participa ieri-seară la o întâlnire cu reprezentanții Partidului Socialiștilor.

Sergiu Sârbu și Andrian Candu, ambii înlăturați din funcțiile de vicepreședinți ai partidului, la Consiliului politic care a avut loc sâmbătă, nu au participat la întrunirea de ieri-seară cu PSRM, dar au fost în deplasare în teritoriu.

Păcat că noua conducere a partidului a preferat un alt eveniment în această seară și nu a acceptat să vină la discuții sincere și deschise cu frumoasa echipă PDM din raionul Drochia care a avut foarte multe întrebări la tot ceea ce facem zi de zi și încotro ar trebui să se miște Republica Moldova!” , a scris Sârbu pe Facebook.

Pe de altă parte, democratul Andrian Candu a declarat că fracțiunea PDM ar trebui să susțină moțiunea depusă de deputații ACUM împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi. Candu și-a anunțat poziția tot aseară, în timp ce conducerea PDM și PSRM se aflau la masa de discuții la Parlament.

Amintim că președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și mai mulți reprezentanți din conducerea PSRM și PDM s-au întâlnit ieri-seară. Deși oficial au anunțat că  „au analizat agenda guvernamentală și au adaptat-o la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor”, surse din interior au spus pentru TV8 că cele două formațiuni ar pune la cale o coaliție.

Ședință comună PD-PSRM la Parlament. Reprezentanții Blocului ACUM au lipsit

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!