Șeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale din cadrul Ministerului Apărării a fost demis prin ordinul ministrului Victor Gaiciuc. Acesta ar fi vinovat de faptul că unele categorii de militari nu au primit salarii majorate.

„Odată cu venirea la conducerea Ministerului Apărării, mi-am propus ca una din priorităţile mele în calitate de ministru să vizeze salarizarea decentă a militarilor Armatei Naţionale…Am insistat asupra majorării salariilor pentru fiecare militar în parte… Din păcate, din motivul că nu am fost informat suficient despre acţiunile, avantajele şi lacunele care ar putea fi înregistrate la acest capitol, m-am pomenit în luna februarie cu o surpriză. Salariile au fost majorate, dar nu pentru toţi militarii. Mai bine zis, categoria de sergenţi şi soldaţi ai Armatei Naţionale a fost dezavantajată. Ca rezultat, am dispus câteva măsuri urgente pentru redresarea situaţiei în domeniu”, a scris Victor Gaiciuc pe Facebook.

Ministrul a cerut să fie evaluate surselor de care dispune bugetul instituției şi să fie identificate modalităţi optime de majorare a salariilor sergenţilor şi soldaţilor cu cel puţin 300 de lei, începând cu 1 februarie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!