/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

PDM neagă faptul că ieri-seară ar fi negociat o alianță cu PSRM

missing
18 februarie 2020, ora 13:55

Partidul Democrat infirmă faptul că reprezentanții formațiunii au discutat ieri-seară cu socialiștii despre posibilitatea formării unei alianțe de guvernare. Democrații califică informațiile apărute în spațiul public drept speculații.

„Partidul Democrat nu poartă actualmente discuții pentru crearea unor alianțe. Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Național al PDM, în mod democratic și transparent. Reacțiile virulente apărute public nu au nicio motivație”, se spune într-un comunicat emis de PDM.

Noul birou executiv al partidului s-a întrunit astăzi în ședință de lucru și a discutat agenda pentru săptămâna curentă, dar și prioritățile partidului pentru acest început de an.

Amintim că, ieri-seară, la Parlament s-au întrunit mai mulți deputați PSRM și PDM, dar și premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon. Deși oficial au anunțat că „au analizat agenda guvernamentală și au adaptat-o la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor”, surse din interior au spus că cele două formațiuni ar pune la cale o coaliție.

Deputații Andrian Candu și Sergiu Sârbu, care au fost excluși sâmbăta trecută din conducerea partidului, au criticat întâlnirea cu PSRM.

Candu le amintește lui Filip și Diacov despre statutul partidului: „Nu au fost mandatați să negocieze coaliții”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram