Partidul Democrat infirmă faptul că reprezentanții formațiunii au discutat ieri-seară cu socialiștii despre posibilitatea formării unei alianțe de guvernare. Democrații califică informațiile apărute în spațiul public drept speculații.

„Partidul Democrat nu poartă actualmente discuții pentru crearea unor alianțe. Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Național al PDM, în mod democratic și transparent. Reacțiile virulente apărute public nu au nicio motivație”, se spune într-un comunicat emis de PDM.

Noul birou executiv al partidului s-a întrunit astăzi în ședință de lucru și a discutat agenda pentru săptămâna curentă, dar și prioritățile partidului pentru acest început de an.

Amintim că, ieri-seară, la Parlament s-au întrunit mai mulți deputați PSRM și PDM, dar și premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon. Deși oficial au anunțat că „au analizat agenda guvernamentală și au adaptat-o la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor”, surse din interior au spus că cele două formațiuni ar pune la cale o coaliție.

Deputații Andrian Candu și Sergiu Sârbu, care au fost excluși sâmbăta trecută din conducerea partidului, au criticat întâlnirea cu PSRM.

Candu le amintește lui Filip și Diacov despre statutul partidului: „Nu au fost mandatați să negocieze coaliții”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!