Președintele Comisiei parlamentare de anchetă care va investiga modul în care a fost înstrăinat patrimoniul Confederației Naționale a Sindicatelor spune că deputații își vor îndeplini misiunea și fără ajutorul sindicaliștilor, dacă aceștia refuză să colaboreze. Comentariul lui Lilian Carp vine după ce CNSM a anunțat public că nu va participa la audierile comisiei parlamentare.

„Sunt și alte instrumente prin care putem să aflăm cum au fost înregistrate și cum au fost înstrăinate bunurile. Dacă au considerat de cuviință să se închidă în găoacea lor crezând că asta este metoda cea mai bună, atunci se greșesc amarnic. Va fi puțin mai complicat lucrul comisiei, dar nu imposibil. În condițiile în care nu ne pun la dispoziție lista bunurilor, o să încercăm să găsim și alte instrumente prin care o să aflăm informația”, a spus Lilian Carp solicitat de TV8.md.

Argumentele aduse de CNSM precum că deputații ar încălca Constituția și nu ar avea dreptul să ceară informații despre activitatea financiară a sindicatelor și patrimoniul acestora, pentru că este o entitate privată i se par incorecte deputatului.

„Ei gestionează anumite bunuri care au aparținut oamenilor care au plătit aceste cotizații. Cu aceste cotizații s-au cumpărat aceste bunuri.

S-a întâmplat fix ca în cazul bonurilor, când unii au privatizat anumite proprietăți de stat și oamenii nu cunosc unde sunt aceste acțiuni ale lor.

Noi avem întrebări cum au fost vândute unele bunuri, cum au ajuns să fie gajate la bănci de anumite întreprinderi care au fost implicate și în jaful bancar. Asta vrem să clarificăm și oamenii trebuie să știe”, a adăugat Carp.

Amintim că deputații au format o Comisie de anchetă care va investiga cum au fost înstrăinate mai multe bunuri din patrimoniul sindicatelor. Comisia va activa până la 13 mai și ar urma să analizeze toate tranzacțiile care s-au făcut cu averea valoroasă a sindicatelor de la independență până în anul 2018.

O nouă Comisie parlamentară de anchetă! Va investiga cum au fost înstrăinate bunurile sindicatelor

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!