Premierul Ion Chicu a oferit un comentariu după decizia pronunțată de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului prin care Guvernul a fost obligat să achite 3,6 milioane de euro într-un dosar care vizează Centrul Comercial „Gemenii”.

Prim-ministrul a spus că statul o să se ocupe de această problemă și s-a arătat indignat de faptul că Guvernul trebuie să plătească acum „pentru păcatele de 15 ani în urmă”.

„Procurorul general trebuie să se preocupe de judecătorii care au emis deciziile criminale și bineînțeles că statul o să se preocupe de asta”, a declarat Ion Chicu pentru TV8.

Potrivit deciziei CtEDO, statul a fost obligat să întoarcă reclamanților părţile de clădire din Centrul Comercial „Gemenii”, care erau în proprietatea acestora până în 20 iulie 2005 și terenul aferent, care constituiau de fapt 36,55% din acţiunile societății „Gemenii”.

Dacă statul nu poate întoarce aceste bunuri, trebuie să achite contravaloarea lor în mărime de 2 120 000 euro. De asemenea, CtEDO  a dictat despăgubiri materiale pentru reclamanți în sumă de 1 500 000 euro,  5000 euro cu titlu de prejudiciu moral şi 10 000 euro cu titlu de costuri şi cheltuieli.

Citiți mai jos mai multe detalii despre litigiu și plângerea pe care au depus-o reclamanții la CtEDO

Decizia CtEDO în cazul Centrului Comercial „Gemenii”. Statul este obligat să plătească 3,6 milioane de euro

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!